12.10.2013 г., 20:04 ч.

Славен майстор 

  Поезия » За деца
610 0 6

 

Славен майстор от балкана

слезе с гиздава премяна.

Храсталаци и тревички

трепкат, махат му с ръчички,

а дървесните върхари

кланят му се – да нашари

всичките молба подеха.

Като неговата дреха

искат – мека, кадифена,

с пъстри багри оцветена.

А пък майсторът, бързака,

повече молби не чака.

Разкрои я, нагласи я –

спретна новата носия.

Па чевръсто се завтече –

с ней природата облече.

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??