След чудесата
Ще блесне пак нощта на чудесата,
луната ще ни спуска тънки мрежи,
звездите ще надничат зад тъмата,
в душите ще огряват къс надежда!
Ритмичната стрелка на циферблата
ще тръпне в монотонния спектакъл,
броила до безкрайност пак числата
и всеки миг, попила в отпечатък.
Ще си замине вечерта на чудесата,
надеждата в душите ще засвети,
че този път ще сбъдваме мечтата
във тънки мрежи с лунните завети!
© Елена Костадинова Всички права запазени