30.07.2007 г., 8:44 ч.

След Достоевски 

  Поезия
1424 0 3

След Достоевски


Един живот прочетох –

безумен, гениален, в два свята изживян.

Живот от мъка, страст и слава:

онеправдан каторжник...

набожен комарджия...

магически оратор...

и мъничко пророк.

Разкъсан приживе и след смъртта.

Наполовина разбран, изцяло осмян.

И недостъпен...

Сега раздавам мигове от отвъдното.

© Любка Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??