След Достоевски
Един живот прочетох –
безумен, гениален, в два свята изживян.
Живот от мъка, страст и слава:
онеправдан каторжник...
набожен комарджия...
магически оратор...
и мъничко пророк.
Разкъсан приживе и след смъртта.
Наполовина разбран, изцяло осмян.
И недостъпен...
Сега раздавам мигове от отвъдното.
© Любка Славова All rights reserved.