6.06.2008 г., 7:19 ч.

След дъжд 

  Поезия » Пейзажна
1003 0 4
 

СЛЕД ДЪЖД

 

Как е различна гората след дъжд -

тежко висят уморените клони,

леко прошепват, сред тях вятър гони

и идва мирис познат изведнъж...

 

Още на изток чернее полека,

чува се даже - далече ехти -

там още силно навярно вали

и чака още с надежда човека...

 

Тихо и призрачно пак е след дъжд

и оцеляла е пак планината,

вдигаш нагоре ръце за отплата,

че преживяваш това неведнъж...

 

© Станимир Власакиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??