7.10.2016 г., 19:46 ч.

След дъжда 

  Поезия » Друга
469 1 3

 

Зад сянката на милите слова
те дебне лицемерие прикрито.
Под показната честност, доброта
прозират греховете и лъжите.
Зад нечия усмивка нож блести - 
готов е всеки миг да те прониже!
Избра си сам добър да бъдеш ти -
в сърцето ти сега се цели ближен.
Обичаш! И на всичко си готов.
Ще изтърпиш обиди, черен гняв, 
за да запазиш своята любов
от всичко недостойно в този свят.
А той, светът, крещи - не бил за теб!
И дърпа ти крилете, с пръст те сочи...
Доброто спи в замръзналата степ...
Не помниш ли кръвта му кой източи? 
Не помниш... Всичко лошо изгоря.
Уроци са карфиците забодени
по твоята претръпнала душа...
Остана прах и пепел. Не и спомени.
Последната сълза в очите дращи. 
Но ти така избра. Така ще бъде. 
Пося любов, за да пожънеш щастие.
За грешките си друг ще бъде съден.

Най-ярко грее слънцето след дъжд...
Видя ли?... Само любовта остана! 
Светът сте ти и най-добрият мъж. 
И предостатъчен е, щом сте двама.

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??