29.05.2022 г., 11:19 ч.

След дъжда 

  Поезия » Любовна
222 0 4

Дъждът вали.

Проплаква тъжен

като след раздяла

или изгубена любов…

Чрез сълзите, навярно е осъден

от облачните си окови да избяга,

да търси капчици живот,

да бъде буря, нежност и стихия,

небето и земята в кратък миг да слива…

А мокрите му длани  са самотни

и жадни да прегърнат

всяко земно чудо.

Оглежда се в паважните му локви

дъга над облачното було!

Последни капки…

В небесна светлина

пречистена, смирена,

любовта зачева

след дъжда…

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??