25.06.2006 г., 18:38 ч.

След хиляда нощи първата..  

  Поезия
1210 0 17
Да ти разказвам ли
как ми е студено
и само ти единствено ме топлиш
да ти разказвам ли
как гледам залеза
и тихо те мечтая
защото точно теб не мога да те имам
да ти разказвам ли
как единствен ти го можеш
това да ме смиряваш
притихнала и нежна..
Да ти разказвам ли..
та ти го знаеш..
Аз съм просто лодка
по гладките води
където диви гъски хвърлят отражения
а веслата ти ме направляват..
Да ти разказвам ли..
любов..
да ти разказвам..
Хиляда нощи мога да разказвам
а ти след всяка ще ме пощадиш
за да го чуеш продължението..
А после първата
все някога ще има първа след хилядата
и няма да я устоиш
тогава ще те любя..
Пеперуда върху нежен цвят
ще тропне с крак
светът ще се полюшне
и тогава ще ме любиш..
Ден един или ще е нощ
ден един
или една дълбоко тъмна нощ
след хилядите чакани
с теб венец любовен ще плетем
с телата си горещи ще плетем
и докато целуваш рамото ми голо
свенливо ще се крия в гърдите ти..
След време няма да ни има
ще сме любовна песен само
която вечер влюбените ще припяват
нас тогава няма да ни има
но влюбените, те ще пеят
песните за влюбените никога не остаряват..

© И.Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??