23.10.2018 г., 11:58 ч.

След питекантропа и потопа 

  Поезия » Философска, Пародии, Епиграми, Друга
1073 2 2

От пикантропа, след потопа,

та чак до днешния ни век

за слава и пари ламти

за жалост, не един човек.

В хилядолетната си еволюция

какво постигна хомо-сапиенс?

Похапва ГМО - трева

наместо истинска храна,

избира старите муцуни,

а те разтягат пак локуми...

 

Вдигни очи към небосклона,

ще видиш птичите ята...

Ти помечтай да бъдеш като тях.

И срещнеш ли добрите хора,

с протегната към теб ръка,

кажи им им думичка добра...

 

© Наташа Биразова Всички права запазени

Посвещавам на всички българи по целия свят!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??