От пикантропа, след потопа,
та чак до днешния ни век
за слава и пари ламти
за жалост, не един човек.
В хилядолетната си еволюция
какво постигна хомо-сапиенс?
Похапва ГМО - трева
наместо истинска храна,
избира старите муцуни,
а те разтягат пак локуми...
Вдигни очи към небосклона,
ще видиш птичите ята...
Ти помечтай да бъдеш като тях.
И срещнеш ли добрите хора,
с протегната към теб ръка,
кажи им им думичка добра...
© Наташа Биразова All rights reserved.