24.07.2008 г., 17:42 ч.

След потопа 

  Поезия » Друга
587 0 9
Победи ме. Направо ме смачка
участта ми по морския хребет.
През бодили и зъбери крачех.
Уморих се. Но гръб не приведох.

Сред влечуги не търсех опора.
Не успях да се слея с тълпата.
Закодирана с нрав непокорен,
съвестта си на топло не пратих.

И не спусках сред локвите котва.
Звезден прах за пари не разменях.
... За къде съм сега, след Потопа?
Ще потегли Кивотът без мене,

охраняван от гладни акули.
Ще се пръкне от тях хищна челяд.
По-добре е сама да отплувам...
И на морския риф да съм скелет.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??