13.08.2024 г., 6:33 ч.

След представлението... 

  Поезия
76 2 2

Грациозна и красива,
Във пирует се вихри тя. 
Слънцето в косите скрила.
Тя е пленителна жена. 

 

Залата е пълна фурна. 
Няма празно място даже. 
Музиката страстно - бурна
всеки сладко ще размаже. 

 

Зрителите запленени
и да мигат чак не смеят. 
Статуи са вкаменени
след доста сложния фует. 

 

Тишина. Аплодисменти. 
Нестихва бурната вълна
към балетните фрагменти
на грациозната сърна... 

 

***
Танцът отдавна е свършил. 
Залата е вече празна. 
Почива балетния стил
без пачка официална. 

 

Без палци, с рани в краката
остана на стола сама. 
Единствени са цветята
лекарство за тази душа... 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Красотата истина е и истината красота е »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??