5.08.2018 г., 1:58 ч.

След твоите дири 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
390 2 3

След твоите дири по ситния пясък

аз тръгнах в зори да те срещна, тогава

над мене бял гларус летеше и крясък

дочух и помислих си... той ме напада.

 

Загледана в него, окото ми трепна, 

обзе ме спонтанна и стряскаща мисъл

как снощи го нямаше, днес не изчезва, 

сякаш яви се от съм недомислен.

 

От клюна висеше му борова клонка,

навярно я носи на своята любима,

довечера пак ще нощува бездомен, 

но няма значение, щом я обича...

 

След този си преход очи ще затвори

накрая на дългия ден, изтощено

ще свие крила, подир късната доба, 

но пазейки клончето младо, зелено...

 

И утре отново ще тръгне в зарана

в краката и той ще положи награда, 

а аз ще си мисля за нас, с тебе двама,

и можем ли пак да живеем в наслада?

© Виктория Тасева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??