2.10.2023 г., 15:59 ч.

След всичко 

  Поезия
158 3 4

Няма какво повече да изрека.
Тихо е и любовта танцува блус.
В нищо няма да те обвиня
и не ще ме видиш да те соча с пръст.
Сплитам коси и затварям очи,
в мен ухае на жасмин.
Застани до мен и помълчи,
в живота мигът е само един.
Мечтите полетяха като птици,
подгонени от вечни страхове.
Дните се изнизаха, сякаш броеница,
няма път назад, вървим напред.
Все едно е какво би могло,
любовта единствено си знае.
Само в играта има грешен ход,
ала с любовта не се играе.
Тя танцува блус, щом я заболи
и с тишината, сякаш в рокля се облича.
Тя не моли, не вини...,
защото и в мълчание знае да обича.

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Kalia1117(Лили)! 😊
    Здраве и вдъхновение и за теб!
  • Представих си тази поетична картина, поезия в живопизъм. Толкова реално и толкова вълшебно едновременно, че цялата настръхнах. Бъди все така вдъхновена, здраве и щастие!
  • Благодаря, Георги! 😊
  • Харесах.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??