17.05.2007 г., 21:18 ч.

След залез... 

  Поезия
818 0 4
 

И пак се сля залезът с морето,

удави слънцето лъчите си с тъга

и с нежна ласка вълната ги понесе

към изстиналия пясък на брега.


Прибра рибарят улова последен

и прокъсаните стари мрежи,

изморен от отрудения ден пореден,

белязан с  неизпълнени копнежи.


Над пустото пристанище след залез

прокрадват се огнени  звезди

и клатят се яхтите под лунен  навес

самотни, закотвени със дни.



Свали морякът белите платна

и впери поглед в цветовете на небето,

разцепено от крясък на чайка в нощта -

знак за идващата буря в морето.









 


© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??