16.12.2009 г., 0:38 ч.

Следа 

  Поезия » Философска
577 0 2

Следа

 

Дали може вината, която поглъща света,

да остави невинна душа?

И детето, което виновно сега

гледа сивия прах на нощта,

да остане дете дори в сутринта,

след нощта, разрушила света?

 

Непробудно то спи във безмерния мрак,

не сънува дори светлина.

И сенки в съня му прогонват деня -

то безтленно лети в самота.

 

Прокопава тунел в таз невинна душа

минало - бъдно сега!

И оставя следа в таз невинна душа

безкопнежният мрак на нощта!

© Зорница Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Поклон пред създателите на сайта за идеята и пред вас, които се трудите за това. Отдавна не бях писала, но сред всички положително настроени творци тук мисля, че ще започна отново. "Следа" е от далечната 2003година!
  • добре си дошла!
Предложения
: ??:??