23.05.2019 г., 15:38 ч.

Следата на живота 

  Поезия » Философска
1098 2 0

Дори неясни да са стъпките ти следвам те,

през времена без слънце, бури и мъгли.

Следата губи се понякога във туй преследване,

по ръб на пропасти, стена от канари.

 

Следата губи се и избледняват стъпките,

посоката чертае се непроменена все така.

Ще я надуша без следа дори оставена,

и ще усетя аромта твой на нежността.

 

Следи от мокри сълзи и усмивки алени,

чертаят пътя ти напред.

При теб ме водят страстите разпалени,

на бара сме пред чашите уиски с лед.

 

И през годините пламтят тъй чувствата,

а светлината води ни отпред.

Не сме ги забелязали онези чуждите,

лъжливи, изкусителни навред.

 

И продължаваме в пътека заедно,

през локви, калища, купчинки лед.

Суровата действителност в живота път проправме,

в следите нейде бързаме със вятъра напред.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??