20.01.2008 г., 17:36 ч.

Следфинално 

  Поезия » Философска
506 0 8
Следфинално

Животът ни е надпревара
с трудности и грехове,
набраздил земята стара
със растящи класове!

Животът ни е водопад
от разсипани усмивки,
неизменен кръговрат
от загуби и придобивки!

Животът ни е егоизъм,
опорочаващ любовта,
нелогичен оптимизъм,
неугасващ във калта!

Животът ни е надпревара,
а финалът е смъртта,
лягаме в земята стара,
в чакане на вечността...

01. 12. 2007 г.
Прага

Апокалипсис

1.
Опитвам вкуса на Времето
и горчи ми на езика,
чувам смеха на бремето
и душите ни да викат!

2.
Като във война и мор,
днес е трудно да си жив,
във психарския-затвор
чудо е да си щастлив!

3.
Светът на Ситото се мъчи -
зърна и плява се делят,
някой бърза да се лъчи,
други - да се съюзят!

4.
И времето е накъсяло,
Земята осквернена стене,
а Възкръсналият в тяло,
скоро Своите ще вземе...

03. 12. 2007 г.
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??