21.04.2018 г., 9:38 ч.

Следи от теб по мислите ми 

  Поезия » Любовна
379 2 8

Следи от теб по мислите ми

 

 

Но бил ли си или не си

- шепне в мрака пеперуда.

Пак лунен сърп над мен виси,

ти - мой сън, ти - моя клада...

 

Да се будя всяко утро

за тебе перуникова...

Да си тук и да е скоро,

как някак си да спра това...

 

Да идвам в пурпурния здрач

с нежност - полудяла нимфа...

Да свършва! - казвам с плач,

а в сърцето чувам арфа.

 

Дано никой не ме съди

за тази мисъл, в тази степ...

Но знам - да му се не види

- аз ще ухая пак на теб...

 

 

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??