1.05.2018 г., 19:13 ч.

Следите на човека 

  Поезия » Еротична, Гражданска
516 0 1

 Следите на човека

 

Какво остава след човека:
доброто име и честта
и криволичеща пътека
в която си вървял в света.


 Какво за хората си правил,
Какво от хората си взел.
Какъв наследник си оставил...
В мечтите бил ли си орел?!

 

И как със Злото си се борил
и сам какво си  сътворил!
На кой очите си отворил
и бил ли си на някой мил!

 

Служител ли си на лъжата.
Измамник подъл ли си бил!
Дружил ли си със Сатаната!
И ставал ли си за резил!

 

Живял ли си с Човещината?!
Със Съвестта си как си бил?
Подгъвал ли си колената,
Човек за всички ле си бил


12.04.2012г. София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??