3.09.2008 г., 11:13 ч.

Следобедно видение 

  Поезия » Философска
480 0 3

 

Безбрежна радост и големи сълзи

процеждаха се в утринното лято.

Наситиха се питомните устни

и вятъра нашепваше промяна.

 

Погледнеш ли нагоре - ясно сини

звезди и бели, слънчеви пътеки.

Наоколо ти - сливи и смокини,

сияйно пръснати в невидима утеха.

 

Заведох кучето при малката рекичка

и му показх своите пътеки.

Уплаши се - към утрото затича,

забравяйки, че днес е още живо.

 

Едничка костенурка мярнах в мрака -

спокойна, ведра, непозната.

Усмихна ми се мило и сияйно

и ме накара слънцето да чакам.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??