23.01.2024 г., 7:21 ч.

Слепецът 

  Поезия
112 2 2

СЛЕПЕЦЪТ

 

... слепецо, всички ние сме еднакви, с добри характеристики вървим,

не знаеш как боли от удар с лакти в един живот без маска и без грим,

как сън се спи след тежки два шамара? – които злият ден ти е забил,

и как, изсърбал не една попара, се скитам през света – недраг-немил,

и как в каскета мой – тъй както в твоя, не пада от небето пукнат лев,

 

и мама готви тиквички със соя – и ризката ми кърпи на верев,

поел на път след бялата тояжка! – досущ детенце – мил и доверчив,

светулка Бог ли в мрака ти изпраща, тъй както и на мене – чер молив,

и нека се прегърнем, брате, двама? – сега ти нося светлата си вест –

ще поседя за миг със теб пред храма, във който Господ Бог не влезе днес.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • и нека се прегърнем, брате, двама? – сега ти нося светлата си вест –
    ще поседя за миг със теб пред храма, във който Господ Бог не влезе днес.

    Неподражаем. Ама нека е точно така.
  • 3a Bac: https://otkrovenia.com/bg/stihove/ti-dori-za-nishto-ne-popita
Предложения
: ??:??