15.03.2008 г., 9:38 ч.

Слепият и бедният 

  Поезия » Гражданска
560 1 6
 

 

Съдбата му бе отнела

нещо ценно - зрението,

но го бе дарила

с друго ценно - търпението.

 

Търпеливо той обиколи земята,

усети ритъма и, аромата,

докосна се чрез други сетива

до красотата, до чудесата на света.

*

Съдбата бе към него щедра,

благодатна - бе му дала ум и красота,

дарила го бе с чувственост и сетива

за прекрасното в живота.

Той обиколи света

чрез своите мечти - за друго

нямаше пари.

*

И слепият и зрящият

света обиколиха,

на красотите му се насладиха.

*

Разбра ли, друже мой? -

най-ценното на този свят

е животът твой!

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??