Слон!
Няма какво да яде,
нито какво да краде.
Умира от смрад!
Липсват слънчеви зайчета.
Волга влачи трупове
на крокодили.
Слънцето прежуря!
Задава се пясъчна буря!
Хвърчат: салфетки,
маски и вестници.
Мавзолеите чакат обесници.
Сталин се върти в гроба.
Михалков харесва камили.
В хор от путинофили
Булгаков пие стрихнин,
а бедуини си бият хинин.
Лъсват задници!
Той е велик!
Има най-зачервения задник.
Направлява влакове
в гара разпределителна:
Ти не ставаш за човек.
Фантаст си.
На Запад да ядат хамстери.
С Живите факли
Стивън Кинг
да си пали пурите.
Ура за лавандулите!
Ти не си алпинист.
Трябва да си нацист!
Слон с капаци.
Мъртви зони
с военни полигони.
Стадото се реди за вода.
Бялото слънце е в пустинята.
Стреля се с картечници.
Михалков яде сухи пасти
и разглобява
Калашников на части…
Юри Йовев
Януари 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
След Втората световна война в СССР работят около двеста ракетни немски инженери в екипа на академик Сергей Корольов,които са били част от екипа на Вернер фон Браун,който е "баща" на американската ракетна индустрия!Само че успял да се предаде на американските "ловци на учени".Нали той конструира "Сатурн-5" и прати астронавтите на САЩ на Луната!