20.06.2007 г., 0:01 ч.

СЛУЧКА, КОЯТО НЯКОМУ МОЖЕ И ДА СЕ СЛУЧИ... 

  Поезия
814 0 7
Лястовички си свиха гнездо
под моята стряха.
Народа казва - На добро,
щом дома ти избраха!...

Бавно и с грижа го градиха
със сламки и кал...
Не се отказваха и си свиха -
лястовичи олтар!

С песни ме будеха, ала за кратко.
Случи се нещо ужасно.
Едната птичка спипа котака
и тя от живота изгасна...

Другата все за нея тъжеше.
Тиха бе всъщност.
Не пееше. Сляпо летеше
около моята къща.

Исках да слушам аз песента и.
Сложих и примка.
Ала увисна тя на връвта ми
като за снимка...

Техният дом и моят дом вече
са празни и неми те.
От една спряна насила песен
се раждат проблемите.

Лястовиче гнездо си имам,
но гърлото стиска,
че от лакомия гориме,
щом всичко искаме...

Прилики с действителни лица и събития - случайност!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??