24.03.2021 г., 22:06 ч.

Слънце и луна 

  Поезия » За деца
743 0 2

Гони слънцето луната,

на високо в небесата,

все не може да я хване,

цял ден с нея да остане.

 

Тя на Слънчо е сестрица,

редом с ясната зорница,

и в небето тъй голямо,

те се гонят, сутрин рано.

 

Вечер казват лека нощ,

Слънчо нека спи във кош,

с балдахин от сто звезди,

а луната нему бди.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??