21.01.2008 г., 11:25 ч.

Слънчев миг 

  Поезия » Пейзажна
1660 0 46

 

 

 

                                           Слънцето ми се усмихна,

                 ех, как ми се усмихна...

                 и блесна синева,

                 чиста, нежна синева...

                 и нищо, че е още зима,

                 ех, студена зима...

                 а грее светлина,

                 животворна светлина...

                 Миг от идващата пролет,

                 ех, прекрасна пролет...

                 и ражда се живот,

                 живият красив живот...

                 и нищо, че е още зима,      

                 ех, студена зима...

                 а птици пак летят,

                 високо в небеса летят...

                 Бърза, тича пак реката

                 ех, тича пак реката...

                 и южняк полъхва,

                 как нежно пак полъхва...

                 и нищо, че е още зима,

                 ех, студена зима...

                 а кокичета разцъфват,

                 пак разцъфват...

 

 

 

 

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??