25.06.2023 г., 21:27 ч.

Слънчева зора 

  Поезия » Друга
560 2 2

Слънчева зора

 

Горе в планината, със своята омайност, красота...
Високо в небесата, над полята и гората грее тя,
Като отражение в очите детски  - слънчева и приказна зора!
Рее се сред висините, огрява всяка жива твар и птица,
А дечица тичат по тревата, станали за миг те вир водица...
Със смях и песен на уста,  събуждат  птици, мечки...
Забравяш с тях всички болки, тъга или грешки човешки!
Истина една крие тя, разпраща я по цялата Земя...
Усмивка детска пази, озаряваща  с топлина  всяка душа!
Пробива всеки черен облак, внася само радост, веселие и светлина!
В сърцето свое  всеки трябва да опази спомена за слънчева зора!
Която да го сгрява в снежните му дни на старостта!

© Вероника Павлова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Шарен ден »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??