18.02.2011 г., 0:13 ч.

Слънчеви ласки/хайку 

  Поезия » Източни форми
1164 0 4

1.

В бисерна роса

небето се оглежда.

Чака слънцето.

2.

Елмази блестят

в небето притихнало.

Вълшебна  вечер!

3.

Златно колие

звездите ярки нижат.

Празнува нощта.

4.

Сън ли беше,

че грееха  звездите

в скута на Деня?

5.

Нежният вятър

гали пъпки заспали.

Пролетта е тук.

6.

С бяла камбанка

мило кокиче звъни.

Буди пчелите.

7.

Искряща дреха

утрото пак облече -

кристална роса.

8.

Пеперуден танц

пролетта танцува пак.

Живот се ражда!

9.

Вълшебна дъга

небето изви над нас.

Дар от дъжда.

10.

Слънчеви ласки

ледовете стопиха.

Роди се поток.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??