1.
В бисерна роса
небето се оглежда.
Чака слънцето.
2.
Елмази блестят
в небето притихнало.
Вълшебна вечер!
3.
Златно колие
звездите ярки нижат.
Празнува нощта.
4.
Сън ли беше,
че грееха звездите
в скута на Деня?
5.
Нежният вятър
гали пъпки заспали.
Пролетта е тук.
6.
С бяла камбанка
мило кокиче звъни.
Буди пчелите.
7.
Искряща дреха
утрото пак облече -
кристална роса.
8.
Пеперуден танц
пролетта танцува пак.
Живот се ражда!
9.
Вълшебна дъга
небето изви над нас.
Дар от дъжда.
10.
Слънчеви ласки
ледовете стопиха.
Роди се поток.
© Генка Богданова Все права защищены