5.03.2017 г., 17:58 ч.

Слънчеви зайчета 

  Поезия
490 3 8


Пухкаво-облачно. Снежни глухарчета.
Слънце в илиците. Копчета рижави.
Капеща музика. Улични бардове.
Нещо щастливо приижда.

 

Чувства се в капките. Грее във въздуха. 
Празнична приказка, само за влюбени.
Мравешки улици. Бяло възкръсване.
Всичко студено се губи.

 

Пъплят човеците. Гледат в краката си
В локвите стапя се делнично облакът.
Пеят китарите. Трепкат крилата ни.
Танцът е сгушена обич.

 

Синьо безвремие. Ласкаво-плачещо
Улични бардове. Звънват монетите.
В черните улици слънчеви зайчета
скачат щастливо и светят.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??