11.02.2005 г., 11:57 ч.

Слънчевите зайчета 

  Поезия
733 0 0
Слънчевите зайчета
са пощурели.
Гонят се по покриви,
стени, смело
се боричкат в тревите,
гушат се в нечии
учудени очи.
Любопитно гледат
през стъклата,
свиват се на топка
във ъгли, крачат
бодро по кревата
и примигват с весели очи.
Може облакът да ги изтрие,
като с мокра гъба
тебешерени петна
или нощната тъма,
с пелена да ги завие,
та да спинкат сладко
чак до утринта.

© Галя Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??