18.01.2018 г., 14:08 ч.  

Слънчево дете 

  Поезия » Друга
2735 1 12

              Слънчево дете по моста тича,

              на света се радва от сърце.

              Облак бял зад ореха наднича.

              Негово е синьото небе!

 

              Полски макове държи в ръце,

              в бяг на вятъра прилича.

              Щъркел бял размахал е криле.

              Негови са всички брегове!

 

              Слънчево дете по моста тича,

              слънцето е в двете му ръце.

              Гълъб бял го чака и обича.

              Негови са всички светове!

 

             18.01.2018

              Пловдив

              (Атанасовден)

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??