Слънчево дете по моста тича,
на света се радва от сърце.
Облак бял зад ореха наднича.
Негово е синьото небе!
Полски макове държи в ръце,
в бяг на вятъра прилича.
Щъркел бял размахал е криле.
Негови са всички брегове!
Слънчево дете по моста тича,
слънцето е в двете му ръце.
Гълъб бял го чака и обича.
Негови са всички светове!
18.01.2018
Пловдив
(Атанасовден)
© Хари Спасов All rights reserved.