9.12.2008 г., 18:15 ч.

Слънчице 

  Поезия » За деца
865 0 5
 

СЛЪНЧИЦЕ

музика и текст

Теодора  Трайчева (13)

 

 

СЛЪНЧИЦЕ, КАЖИ МИ, КОЙ В СЪНЯ ТЕ ГАЛИ,

КОЙ ТЕ БУДИ СУТРИН, КОЙ ЛЪЧИТЕ ПАЛИ,

КОЛКО СИ ВИСОКО ГОРЕ В НЕБЕСАТА

И ЗАЩО СЕ КРИЕШ ВЕЧЕР ЗАД ГОРАТА.

 

СЛЪНЧИЦЕ, НЕ ЛЯГАЙ  В СИНЬОТО ОДЕЯЛО,

ДРЕМЕ ТАМ САМИЧКО ОБЛАЧЕТО БЯЛО.

ВРЕМЕ Е ДА ГОНИМ СЕНКИ КРАЙ РЕКАТА,

ЗАЙЧЕТА ДА СКАЧАТ ОТ ОГЛЕДАЛЦАТА.

 

СЛЪНЧИЦЕ, ПОБЪРЗАЙ, СЛИЗАЙ НА ЗЕМЯТА.

ТУК ЩЕ ТЕ ПОСРЕЩНАТ   ВЕСЕЛИ  ДЕЦАТА.

С  ТОПКИ ЩЕ ИГРАЕМ, С  ПЯСЪК И ВЪЛНИЧКИ,

ПЕСНИЧКИ ЩЕ ПЕЕМ С  ВЛЮБЕНИТЕ  ПТИЧКИ.

 

А КОГАТО СТИГНЕШ  В КРАЯ НА НЕБЕТО,

ТОПЛОТО ЩЕ НОСЯ ОЩЕ ВЪВ СЪРЦЕТО.

СЛЪНЧИЦЕ, НЕ МОГА С  ТЕБ ДА СЕ СБОГУВАМ,

КАТО РАДОСТ  МОЯ  ЩЕ  ТЕ  НАРИСУВАМ.

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??