Слънчогледи, слънчогледи,
мълчаливци наредени.
Слънчогледи, слънчогледи,
млади мóмци пременени.
Слънчогледи, слънчогледи,
подредени, натъкмени.
Слънчогледи, слънчогледи,
слънчелюбци притаени.
Слънчогледи, слънчогледи,
обич вечна, спотаена.
Слънчогледи, слънчогледи,
обич тайна, споделена.
© Хари Спасов Всички права запазени