31.07.2019 г., 20:30 ч.

Смело, чаровно момче 

  Поезия » Друга
414 3 5

Морето е смело, чаровно момче.

В прегръдките свои ме кани.

Целувало е не едно дамско краче,

дръзко ме гледа. Желае в своите мрежи,

рибарски, то да ме хване.

 

С вълните ме гали по голия гръб.

Настръхва в очакване топлата кожа,

макар да знам, че така, по калъп,

всички момичета нахално ухажва.

(Главата си мога за това да заложа)

 

Живее ми се на морския бряг!

... където дишам свободно.

Близо до този чаровно немирен хлапак!

... щастлива съм, при това благородно!

Дали Любов е това? Или пък нещо на нея подобно?

© Ирен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че мога да те чета на две места, Ирен
  • Здравей, Жени! Радвам се, че си тук и че ти е харесало моето момче... пардон море... всъщност стихотворение
  • Много красив стих, Ирен!
  • Светулке, Ангелче, благодаря за хубавите думи.
  • Одухотворено и ласкаво море в образа на дръзко момче, размечта ме!
Предложения
: ??:??