18.04.2010 г., 11:18 ч.

Смелост 

  Поезия
658 0 1

Родила се вече на белия свят,

с име красиво и орис незнайна,

ти тръгваш да дириш своя късмет.

 

Минават край тебе, сякаш на кино

хора - и лоши, и странни, коварни.

Всеки те дърпа в различна посока

и иска от теб да ти вземе късмета.

 

Иска да бъдеш робиня.

 

Ще кажеш ли "СТОП"?

Ще кажеш ли "СТИГА"?

 

Остави да те води сърцето,

Бъди силна и предпазлива.

 

Стани господар на живота.

© Ана Узунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силен текст! Като за орисване на новородено! браво!!

    само това:
    Всеки те бърпа в различна посока

    най-вероятно е "дърпа"?

    шест от мен!
Предложения
: ??:??