21.10.2006 г., 15:45 ч.

Смешни игри 

  Поезия
1481 0 2

                                   Смешни игри


Ти и аз сме на терена празен,

И си подхвърляме лъжи.

Падам аз на пода прашен,

А ти защо се смееш ми кажи?

 

Смешни ли са тез игри,

В които само аз играя,

Докато моята публика мълчи

И не дава знак за края.

 

Като топка ме подмяташ,

Над моята мрежа от мечти,

И почивка не ми даваш,

Да осъзная какъв си всъщност ти.

 

Използваш стари трикове,

И трупаш точки пред тълпата,

Глух си за съдийските викове,

И захвърляш в кал сърцата.

 

Но ще дойдеш ти на моето поле,

В което аз ще казвам правилата,

Ще ме молиш ти на колене,

Но аз ще съм забравила играта.

 

С живота най-сетне ще се слея,

ще усетя истинска любов,

и с утеха ще се смея

на фалшивия ти живот.

© Бояна Драганова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??