25.12.2023 г., 12:43 ч.  

Смирението има тайнствен смисъл 

  Поезия
155 1 3

СМИРЕНИЕТО ИМА ТАЙНСТВЕН СМИСЪЛ

 

С криле посечени не приютявам

лъжа, омраза или пък обида,

в сърцето ми дори да откънтява

рефренът, че оттука ще си ида.

 

Подслон не дадох нивга на мълвата

и мъката си в гняв не претворих.

Аз нека си остана непозната,

но драска да оставя с кратък стих.

 

Едва ли някой чужда болка иска,

и своята пък – кой ли би желал?

Но знам, че тук съм, за да бъда близко

в минути на възторг или печал.

 

Душата ми е смес от звезден мицел

и амалгама от Божествения свят.

Застана ли на кръстопът и прицел –

за мене няма връщане назад.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??