9.04.2023 г., 17:55 ч.

Смисълът на този свят е вечен 

  Поезия
188 3 3

СМИСЪЛЪТ НА ТОЗИ СВЯТ Е ВЕЧЕН

 

... и за мене краят ще настъпи, щом изчезна в Райските поля.

Всеки ден ми стават все по-скъпи хората, с които хляб деля.

Благославям техните надежди! – и живея в тях със рой мечти.

В своя вехт писателски бележник си говоря с Времето на "Ти".

Нито едного не съм загърбил, без да му река: – Добре дошъл!

 

Брат на всички споделени скърби, късно ми е вече да съм вълк.

Искам одър всекиму да стелна, да му сипя чашка-две мерло.

В нашата Вселена безпределна никому до днес не сторих зло.

Дишам си – едно добро човече, и ви пращам своя благослов.

Смисълът на този свят е вечен! – всички да живеем със Любов.

 

8 април 2023 г.

гр. София, 18, 35 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??