21.06.2010 г., 17:57 ч.

Смугло момче 

  Поезия » Любовна
2189 0 25

Ти ще дойдеш в разгара на Лято,

с дъх на буря, сред спящо море,

ще възседнеш вълната, с която,

пристан тих ще докоснеш с нозе! 

 

Щом брега те посрещне, попитай!

Знай ли, смуглото, морско Момче?

А в косите, тъй черни... заплитай,

рой Светулки - да светят, нощес!

 

Щом замръкне, тръгни сред гората,

без да спираш, до... трети петли,

ще те мамят със клетви, Листата,

ти не вярвай, а просто... помни!


Тук лъжовни са, даже... Луните,

сал светулки са..., Феи – добри...

И кога, глас издигнат петлите,

притвори в кратък миг, ти, очи!

 

Да не смогне триглавата Хала,

да ти вземе... Човешкия взор,

а пък после – Зората, изгряла,

ще прониже с лъч страшния звяр!

 

И ще бъда свободен – и Двама,

с теб ще свържем сърца и ръце,

Любовта с твоя лик ще остане!

И с лицето на... смугло Момче!

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??