Ти ще дойдеш в разгара на Лято,
с дъх на буря, сред спящо море,
ще възседнеш вълната, с която,
пристан тих ще докоснеш с нозе!
Щом брега те посрещне, попитай!
Знай ли, смуглото, морско Момче?
А в косите, тъй черни... заплитай,
рой Светулки - да светят, нощес!
Щом замръкне, тръгни сред гората,
без да спираш, до... трети петли,
ще те мамят със клетви, Листата,
ти не вярвай, а просто... помни!
Тук лъжовни са, даже... Луните,
сал светулки са..., Феи – добри...
И кога, глас издигнат петлите,
притвори в кратък миг, ти, очи!
Да не смогне триглавата Хала,
да ти вземе... Човешкия взор,
а пък после – Зората, изгряла,
ще прониже с лъч страшния звяр!
И ще бъда свободен – и Двама,
с теб ще свържем сърца и ръце,
Любовта с твоя лик ще остане!
И с лицето на... смугло Момче!
© Ангел Колев Все права защищены
Знаеш, че без приказките сме заникъде...
Поздрав сърдечен от смуглото момче... и от мен!