12.08.2020 г., 10:20 ч.

Смут 

  Поезия » Философска
656 1 2

 

Заглъхвам в този миг –

камбана без езиче.

Не е присъщо да замръквам

посред ден.

И тук съм, и не съм -

еднакво и различно е -

светулки бунят моя сън.

Какво пък толкова.

Отгоре и странично,

отвътре и отвън,

с мен и без теб,

редуват се на въртележка

/като изглед в призма/

неканените мисли

с лъх студен.

Не съм им господарка,

ще ги преповия,

с дъха си ще ги приютя

в най-ласкавата стая

и дано открия

рецепта за покой и тишина.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прочетох го - Не е присъщо да замръквам
    посред ден.
    Харесва ми
  • Като изглед в призма.
Предложения
: ??:??