Под тънкия шлифер на пролетен сняг
бълбука смехът на кокиче.
Развързало кон от небесния впряг,
препуска сърце на момиче.
В паркура жокейката облачна днес
страха от леда ще прескочи.
Над гривата вятърна с чувствен финес
на слънцето път ще посочи.
Ще чуеш камбана с молитва от звън
и белия смях на кокиче.
Влюби се тогава, дори и насън,
в небесния знак от момиче.
© Мария Панайотова Всички права запазени