18.12.2007 г., 9:07 ч.

Смърт 

  Поезия
562 0 4
Наближава тук летален изход.
И някъде се реят папагали,
може би приличащи на изроди.
В море от плюнка са нагазили.
Разкъсват се наоколо лианите
и удушват ято присмехулници,
и ги хвърлят жадно на пираните.
Мирише в таз гора на болница.
Изгниват постепенно баобабите,
а жирафи са строшили вратовете си,
лисици във кръвта си давят се
в опит да преборят страховете си.

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??