Измислих си всичко и смъртта на паяка,
ухажващ първите червени лалета,
и вързаните с белезници пътни влакове,
и липсата на възраст при поетите.
Измислих си вечност в няколко страници
и се опитах да снимам мисли.
Цяло чудо ще е ако останат
смъртоносни мълчания за дописване.
Измислих си обич и дълго я гоних.
Измислих си теб с ореол и омая.
Измислих си всичко и всичко е болно,
защото сама го мечтая.