13.02.2008 г., 10:01 ч.

Смъртта 

  Поезия
624 0 2

И ето, пак е тихо,
няма шум, няма веселие,
мрачно е, защо ли?
Смъртта май дошла е!

 Цялата обляна в черно,
с наострена коса,
протяга изсъхналите си ръце
за поредната бедна душа!

Идва без да пита,
кой е млад и кой е стар,
взима го и си отива,
изгаря го в нейния пожар!

 Такава е тя - смъртта,
тя никой не обича,
но това е кръговратът -
започва с живота и завършва със смъртта!

12.02.2008

© Д-р Диди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??