19.05.2017 г., 0:05 ч.

Смъртта 

  Поезия » Философска
245 0 2

Смъртта

 

Ти идваш – гостенка неканена сега,

заедно със своята сестра Съдба!

Ти стара си, грозна с коса в ръка,

дойде да вземеш човешката душа!

Недей бърза, моля те недей,

живота с теб ще води борба!

Той е добър човек, не злодей!

Защо прибираш винаги добрите?

Защо забравяш лошите и злите?

Да, те са добри хора, но не се предават,

имат семейства, деца на тях се надяват.

Остави човека, просто си иди,

той още има усмивка, несбъднати мечти!

Любящо сърце в гърдите му тупти,

любимата жена ръцете му държи!

Виж любовта в очите им, просто си тръгни!

Не искаш ли, тогава ще има борба,

една борба между смъртта и Любовта!

Една жестока схватка, битка една,

в човешкото тяло се води тя.

Вярата и Надеждата ще помогнат на Любовта!

Любовта ще победи смъртта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??