Смъртта
Ти идваш – гостенка неканена сега,
заедно със своята сестра Съдба!
Ти стара си, грозна с коса в ръка,
дойде да вземеш човешката душа!
Недей бърза, моля те недей,
живота с теб ще води борба!
Той е добър човек, не злодей!
Защо прибираш винаги добрите?
Защо забравяш лошите и злите?
Да, те са добри хора, но не се предават,
имат семейства, деца на тях се надяват.
Остави човека, просто си иди,
той още има усмивка, несбъднати мечти!
Любящо сърце в гърдите му тупти,
любимата жена ръцете му държи!
Виж любовта в очите им, просто си тръгни!
Не искаш ли, тогава ще има борба,
една борба между смъртта и Любовта!
Една жестока схватка, битка една,
в човешкото тяло се води тя.
Вярата и Надеждата ще помогнат на Любовта!
Любовта ще победи смъртта!
© Валентин Миленов All rights reserved.